Afbeelding
Paleis Het Loo, Koninklijke stallen

Koninklijke PK’s op het Loo

Evenementen-en-activiteiten

APELDOORN Het Stallenplein is zondag 26 september het decor voor de Koninklijke PK’s! Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag geeft bezoekers de kans om de koninklijke paarden en rijtuigen van Koning Willem-Alexander van dichtbij te bekijken. Diverse rijtuigen maken meerdere keren per dag een rit over het Stallenplein. 

Bezoekers kunnen de koetshuizen in om de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van heel dichtbij te bekijken. Topstuk in de collectie is de Cadillac Convertible Sedan. In 1949 werd de auto gekocht en gebruikt door Prinses Wilhelmina. Jarenlang leek deze auto te zijn verdwenen, maar onlangs dook hij op in de VS. Paleis Het Loo wist hem te verwerven en de auto, die meer zeemijlen heeft afgelegd dan kilometers over de weg, keerde in 2016 terug op Het Loo! Lees hier het volledige verhaal. 

WITTE LIJKWAGEN
In het midden van het gebouw van de Koninklijke Stallen zijn twee grote koetshuizen waar nu de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden zijn tentoongesteld. U kunt hier een aantal livreien (de uniformen van de koetsiers) bekijken. In de koetshuizen staan naast de bijzondere galaberline en een galacoupé, sport-, jacht- en dienstrijtuigen uit de 19e en de 20e eeuw. Een uniek rijtuig is de witte lijkwagen, die dienst heeft gedaan bij de begrafenis van Prins Hendrik en Koningin Wilhelmina.

Paleis Het Loo vind je op het Koninklijk Park in Apeldoorn. Open van 10 tot  17 uur.

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie