Afbeelding
Ludique wijnen

Open Dag Wijngaard Ludique

Evenementen-en-activiteiten

APELDOORN Zaterdag 25 september is het open dag bij de wijngaard van van Ludique Wijnen. Bezoeken van de wijngaard is dan mogelijk van 11:00 uur tot 17:00 uur en er is gelegenheid om de wijnen te proeven van afgelopen jaren. De wijngaard is gelegen op de Lage Steenweg Deventer nabij het buurtschap de Worp aan de Ijssel.  

De wijngaard produceert een ‘Johanniter’ -wijn, gemaakt van de Johanniter druif; een droge witte wijn van het type Riesling. Ook een  ‘Vittorio’, een rosé en een ‘Cabernet’, een rode wijn worden gemaakt van de Pinotin, Cabernet Cortis en Regent worden hier vervaardigd. 

Nederlandse wijnen
De nieuw ontwikkelde (Duitse) rassen bieden volop mogelijkheden om een Nederlandse wijn te maken van goede kwaliteit. Het iets vroegere tijdstip van de oogst verdraagt zich goed met ons Nederlandse klimaat. In de laatste tien jaar is het aantal wijngaarden in onze streken dan ook flink toegenomen. Omdat kwaliteit van de wijn eigenlijk begint in de wijngaard, wordt veel zorg besteed aan de mineraal huishouding van de bodem. De opbrengst van de oogst per stok wordt zodanig beperkt dat de overblijvende vruchten optimaal van kwaliteit zijn voor de wijnbereiding. Deze kwaliteitsaspecten vormen ook uitgangspunt voor de Ludique wijnen. Wij streven vooral naar kwaliteit, naar een biologische wijn; kwantiteit komt op de tweede plaats.

Meer info: www.ludiqueijnen.nl

 

advertentie
Afbeelding
VELUWSE HANZESTORIES - EEN TIJDREIS OP DE FIETS EN TE VOET 22 mrt, 11:41
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie