Afbeelding
Apeldoorns Gidsen Collectief

Wandeling Apeldoornsche Bosch

Excursies

APELDOORN Op zondag 19 september  houdt het Apeldoons Gidsen Collectief een bijzondere wandeling op het terrein van ’s Heerenloo, het voormalige Apeldoornsche Bosch.

Stadpark Berg en Bos heeft een bijzondere geschiedenis. Het is in de crisisjaren van de vorige eeuw aangelegd. Enkele jaren geleden heeft het park een ware facelift ondergaan. De gids vertelt o.a. over de ontstaansgeschiedenis, de vele evenementen van vroeger en nu en de recreatieve en educatieve mogelijkheden in het Park.   

Op het terrein van ‘sHeerenloo was vanaf  begin 1900 een Joods verpleeghuis voor verstandelijk gehandicapten gevestigd: het Apeldoornsche Bosch. In januari 1943 werden alle 1200 patiënten en een groot deel van de begeleiders door de nazi’s weggevoerd naar Auschwitz, waar ze direct werden vermoord. Na de oorlog werd hier de gereformeerde stichting Groot Schuylenburg gevestigd. Nu maakt het deel uit van ’s Heerenloo. De gids neemt u mee langs bebouwing uit verschillende tijden en vertelt verhalen over de vroegere en de huidige bewoners. Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan het aangrijpende verhaal over de deportatie.

Startpunt: Brasserie De Zon, centraal gelegen op het terrein. Adres: Laan van Groot Schuylenburg/Regenboogbrink 12, Apeldoorn.

Starttijd: 14:00 uur;
Duur: ca 1,5 uur;
Kosten: 5 Euro p.p.
reserveren (minimaal 1 dag vooraf) is noodzakelijk via info@apeldoornsgidsencollectief.nl.

Meer informatie vindt u op: www.apeldoornsgidsencollectief.nl

advertentie
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
Afbeelding
Around the world met Barbie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum 5 mrt, 11:54
advertentie
advertentie