Afbeelding
Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Heide plukken op de Hoge Veluwe

Evenementen-en-activiteiten

OTTERLO Heide plukken of knippen: normaal gesproken mag het niet. Toch maakt Het Nationale Park De Hoge Veluwe op zaterdag 21 en zondag 22 augustus een uitzondering. Op deze dagen help je het natuurgebied onderhouden door een mooi bosje heide te knippen. Uiteraard mag je je geknipte bosje mee naar huis nemen.

Hei is goed-bon
Ook een beetje heide knippen? Haal dan tijdens je bezoek aan het Park een ‘Hei is goed-bon’. Dit kan gratis bij het Museonder. Met de bon kun je op de aangegeven locatie een bosje heide knippen. Natuurgidsen op locatie geven informatie over het beheer van de heide. Ook is er een imker aanwezig die je alles kan vertellen over het nut van heide voor de bij.

Waarom nu wel?
Normaal gesproken mag je heide niet plukken of knippen. De heide is kwetsbaar en moet beschermd worden tegen grove dennen, ruwe berken en grassoorten zoals het pijpenstrootje. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar om de heide te behouden moet deze soms afgebrand, geplagd of gemaaid worden. Dit maaien wordt op een specifiek gebied in het Park in het najaar ook gedaan. Daarom biedt Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezoekers de kans om een bosje heide te plukken, voor deze wordt gemaaid.

Kom meer te weten over de heide in bloei.

WANNEER: Dagelijks vanaf 21 augustus 2021 t/m 22 augustus 2021

Je betaalt alleen de entree voor het park (€ 5,55 voor kinderen van 6 - 13 jaar en € 11,10 vanaf 13 jaar). 

Gratis heide plukken
advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie