Een ontmoeting van muziek, choreografie en  beeldende kunst tijdens de IJsselbiënnale.
Een ontmoeting van muziek, choreografie en beeldende kunst tijdens de IJsselbiënnale. RAAK-VLAK

RAAK-VLAK Theaterkunst langs de IJssel

Evenementen-en-activiteiten

VEESSEN 

Bij het prachtige Villa Bakhuis bij langs de IJssel bij Veessen komt de samenwerking tussen beeldende kunst, vormgeving, danstheater en geluidskunst tot leven. Droom weg bij de poëtische klanken en vormen. Laat je raken. Een beeldend kunstenaar, choreograaf en 2 musici gaan deze zomer het experiment aan met een levensgroot abstract en dynamisch sculptuur dat tot leven komt in het stalen frame van een levensgrote oude villa aan de IJssel.

Speeldata:

15 aug. 2021 13:30 / 17:30

4 sept. 2021 17:00

Locatie: Villa Bakhuis, IJsseldijk 3, 8194 LA Veessen

TICKETS

OVER DE INHOUD

Door met vorm en geluid te experimenteren, onderzoeken zij in hoeverre mensen empathie kunnen ervaren voor een abstract beeld. Daarbij onderzoeken zij de transitie van vastzitten naar het losbreken uit beperkende patronen, en daardoor steeds vrijer te kunnen worden. Het sculptuur is als een tweede huid, een laag van expressie, als een uitvergroting van de binnenwereld. Door de abstractie staat de voorstelling erg vrij voor eigen interpretatie. Iedereen kan vanuit zijn eigen belevingswereld inhaken.

OVER DE MAKERS:

Het begon twee jaar geleden toen Marjolijn een bericht aan Elena stuurde: “Hoi Elena! Weet je nog dat ik bezig ben met dat bewegende object? Heb je zin om samen eens wat dingen uit te proberen?” Zo kwam de eerste samenwerking tot stand. Niet veel later speelde Jurgen viool voor de eerste performance met het eerste prototype. Nu met Dirk erbij is het team compleet!

Marjolijn Kroon (NL 1985) Bedenker en maker van het sculptuur, is beeldend kunstenaar en (mode)ontwerper. Haar uitgangspunt is het menselijk lichaam en de lagen daaromheen. Ze raakt hiermee onderwerpen als beperkt worden door invloeden van buitenaf en beperkingen van binnenuit. Het sculptuur dat ze nu gerealiseerd heeft is hier een goed voorbeeld van.

(Aki Artez Enschede- Beeldende kunst / Gerrit Rietveld academie- Fashion Design)

Elena Iachininoto (IT 1993) is choreograaf en danser. In haar voorstellingen werkt zij graag met abstracte beelden om de verbeeldingskracht van het publiek te prikkelen en ervoor te zorgen dat de toeschouwer de voorstelling kan interpreteren vanuit zijn eigen belevingswereld. Dit project is voor haar een mooie kans om haar passie voor samenwerkingen en het maken van een performance op locatie te combineren.

(Dansacademie Fontys, Moderne dans en danstheater Tilburg)

Dirk Overbeek (NL1998) laat in alles wat hij doet de veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Zo speelt hij onder andere Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen.
In een hokje valt Dirk niet te plaatsen, en hoe graag hij dat misschien voor de duidelijkheid wel zou willen, juist buiten de lijntjes komt hij het beste tot zijn recht. Dat zal in dit project ook weer blijken.

(ArtEZ Conservatorium Arnhem – bachelor accordeon jazz&pop )

Jurgen Houwers (NL1973) is minstens zo veelzijdig. Hij speelt de viool, toetsen, is vakdocent muziek en geeft les in gitaar, viool, blokfluit en ukelele. Hij schrijft teksten en muziek, en zingt zelf in bands en koren en dirigeert deze ook. Aan allerlei oratoria, opnames, opera’s, alle soorten concerten en theatervoorstellingen bij diverse gelegenheden heeft hij meegewerkt. Van Messiah en Matthäus Passion tot een door Willem Wilmink bewerkte versie van Hoffmans Vertellingen van Offenbach. Ook een weekend de Cantates van Bach verzorgen in de Thomaskirche in Leipzig rekent hij tot één van zijn hoogtepunten.

(Artez Conservatorium Enschede, Master Kunsteducatie aan de AHK)

EXPOSITIE

“Panta rhei, ouden menei” oftewel “Alles stroomt en niets is blijvend”(Heraclitus). 

In de monumentale kelder onder Villa Bakhuis vind een telkens veranderende expositie plaats waar we ervaringen, emoties, gevoelens en verschillende ontwikkelingen over de performance verzamelen en verwerken. 

Expositie is te bezichtigen van 26 juni tot 19 september van zonsopgang tot zonsondergang. M.U.V bruiloften op de locatie, bekijk deze informatie bij UPDATES

advertentie
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
Afbeelding
Around the world met Barbie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum 5 mrt, 11:54
advertentie
advertentie