Afbeelding
IVN Slootjesdag

IVN Slootjesdag

Evenementen-en-activiteiten

EDE Op zondagmiddag 13 juni organiseert IVN Ede de Slootjesdag. Dus neem je (groot)ouders mee naar buiten en ga op onderzoek langs de waterkant. De Slootjesdag vindt plaats bij de singel langs de Koekeltse Boslaan in Ede. Zelf hoef je niets mee te nemen: de schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten liggen voor je klaar. Zo ben jij er helemaal voor om waterdiertjes te vangen.

Iedereen een wetenschapper
Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen. Het is ook nog eens hartstikke nuttig! Tijdens de Slootjesdag help je namelijk mee met onderzoek naar waterkwaliteit, met behulp van ‘citizen science’.

Je kunt je waarnemingen vastleggen op het telformulier en invoeren op ivn.nl/slootjesdagen. Je ziet gelijk de score van jouw sloot. De resultaten gaan naar wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), die onderzoeken hoe gezond de Nederlaandse slootjes zijn.…

Praktische informatie
Het is verplicht om vooraf aan te melden. Mail hiervoor naar Ad Meijs via a.meijs1@chello.nl. Vermeld hierbij je naam, telefoonnummer, het aantal personen en je tijdslot. Je kunt kiezen uit twee tijdsloten:

Tijdslot 1: 14:00 - 14:45 uur
Tijdslot 2: 15:00 - 15:45 uur

Per tijdslot is er ruimte voor 6 groepjes. Je bereikt de excursieplek door vanaf de parkeerplaats van DTS Koekeltse Boslaan de IVN-pijlen te volgen.

 

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie