Afbeelding
PALEIS HET LOO

Schildertalenten en muziek in de paleistuin van Het Loo

Evenementen-en-activiteiten

Na regen komt zonneschijn, zo ook op Paleis Het Loo! Aankomend weekend, 29 en 30 mei, staat in het teken van een weekendvullend programma met schildertalenten, vertelpodia getolkt in Nederlandse Gebarentaal (NGT) en muziek in de paleistuin. Paleis Het Loo, daar is het genieten op royale afstand!

De beste kunstschilder van Nederland
Aankomende zaterdag en zondag 29 en 30 mei komen de top 10 schildertalenten van Nederland hun werk exposeren op het Stallenplein. De expositie van eigen werken, waarvan enkelen gemaakt op Paleis Het Loo, zal het hele weekend te zien zijn. De kunstschilders zijn zelf aanwezig om vol trots hun werk te tonen.

Vertelpodia in NGT
Elk weekend worden er in de tuinen en op het Stallenplein verhalen verteld op de verschillende vertelpodia. Elke laatste zaterdag van de maand is een NGT tolk aanwezig bij de vertelpodia op het Stallenplein en in de tuinen. Zo ook aankomende zaterdag!

Op het Stallenplein worden leuke weetjes en verhalen over de koetshuizen, paarden, rijtuigen en auto’s verteld en getolkt en in de tuinen komen verhalen over de tuin aan bod: hoe Willem III en Mary met hun gasten door de tuin flaneerden en zelfs spelletjes deden, welke bijzondere beelden en fonteinen in de tuin staan en hoeveel werk het is om de tuin zo mooi te houden.

Muziek in de paleistuin
Deze zondag is er weer muziek in de paleistuin! Bij de Colonnades achterin de tuinen speelt een muziekensemble licht klassieke muziek. De concerten zijn om 12:00 uur én 14:00 uur en duren ongeveer één uur.

Het terras en de kiosk bij de Colonnades zijn open voor een warme of koude versnapering. En natuurlijk biedt het terras van de Prins Hendrik Garage een monumentaal uitzicht op het Stallenplein onder het genot van koffie met gebak, lichte lunch of borrel. Tafels worden aangewezen, reserveren is alleen nodig voor de high tea die wordt gereserveerd op het royale terras.

Familiefoto in stijl
Met je gezelschap op de foto, dat kan op Paleis Het Loo! Met een achtergrond van het paleis wordt ieder gezelschap op de kiek gezet door een klassieke fotograaf. De foto wordt meteen uitgeprint en kan worden meegenomen. Een leuke herinnering aan weer een echt dagje uit!

Entreetickets en parkeren
Paleis Het Loo is geopend van 10uur tot 17uur.
Reserveer tijdslots op de website. Dit is de tijd voor de start van het bezoek, iedereen mag blijven totdat de poorten voor de dag weer sluiten. De vernieuwde parkeerplaats en het entreegebouw zijn te vinden op Koninklijk Park 16 te Apeldoorn. Parkeerkaarten zijn op locatie verkrijgbaar.

Voor meer informatie, ga naar www.paleishetloo.nl 

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie