Afbeelding
Opneluchtmuseum

Openluchtmuseum

Musea

ARNHEM In het Nederlands Openluchtmuseum komt het verleden tot leven. Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee op reis door de tijd, van heel vroeger tot nu. In een binnen- en buitenmuseum. In het museumpark vind je zo’n 100 museale gebouwen, boerderijen en molens. Je kunt ze van buiten én van binnen bekijken! Ieder gebouw heeft zijn eigen boeiende geschiedenis en interessante verhaal. Op die manier komt de geschiedenis dichterbij en kun je het verleden opnieuw beleven.

Er zijn demonstraties, bijvoorbeeld in de weverij, smederij, stroopstokerij of brouwerij. Maar je kunt ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld op het kindererf waar kinderen zelf een kaars kunnen maken.

Tijdens een bezoek aan het museum móet je eigenlijk even een ritje met een historische tram maken. Tussen 1995 en 1996 werd door het hele museum een spoor voor de tram aangelegd. In 2021 bestaat de tram in het Nederlands Openluchtmuseum 25 jaar!

Om en tussen de gebouwen vind je verschillende tuinen. Je komt er oude cultuurgewassen tegen, vergeten groenten, geneeskrachtige planten. Teveel om op te noemen. Deze tuinen, en de museale gebouwen, liggen in een uitgestrekt, groen museumpark.

Wat: Nederlands Openluchtmuseum
Waar: Hoeferlaan 4
Wanneer: 10 - 17 uur (winter 11- 16 uur)
Entree: volw. € 19,50, 4 t/m 12 € 16,50
Info: www.openluchtmuseum.nl

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie