Niels, Miranda, Lars en Tineke Huiskamp bij één van de tiny houses
Niels, Miranda, Lars en Tineke Huiskamp bij één van de tiny houses eigen foto

Bospark De Vossenberg blijft vernieuwen

Accommodaties

Met volledige focus op tiny houses, lodges en vakantiehuizen, ontwikkelt Bospark De Vossenberg zich tot een bedrijf dat perspectief heeft. “Belangrijke pijler is de natuurbeleving op ons park”, aldus Miranda Huiskamp. “De basis van het park blijft bewaard.”

Tien jaar geleden namen de broers Niels en Lars Huiskamp, samen met hun partners Miranda en Tineke het familiebedrijf over. “Twee jaar geleden hebben we besloten om kleinschalig te blijven”, legt Miranda uit. “En niet uit te breiden met een nieuw kampeergedeelte. We zijn gestopt met het aanbieden van kampeerplekken en richten ons nu volledig op vaste gasten en verhuur met lodges, tiny houses en vakantiewoningen, vanwege de grote vraag. Ook een nieuwe bedrijfsnaam; Bospark De Vossenberg, met een nieuw logo, een nieuwe website en een nieuw magazine.”

Momenteel zijn twee kleine projecten in de afrondende fase. “De nieuwe tiny houses en vakantiehuizen worden deze maand opgeleverd”, zegt Miranda. “Allemaal gebouwd volgens de nieuwste richtlijnen. De tiny houses hebben een mooie inrichting; luxe niveau, in de stijl van ‘hotel chique’ met natuurlijke materialen en volledig uitgerust qua keuken en badkamer. De nieuwe speeltuin, met robiniahout en waterelementen is bijna klaar. Met al die vernieuwingen, houden we toch vast aan de basis van het park. De structuren van het terrein, de glooiing, het bosrijke gevoel, dat blijft. Ieder nieuw object wordt geplaatst door de lucht met veel takelwerk, zodat we de bomen behouden. De natuurbeleving op ons park is groot. Momenteel volg ik een cursus Natuurbeheer bij IVN, om gastheerschap en natuurbeleving zo goed mogelijk te combineren. De diversiteit van bomen en struiken op ons bospark is groot, wat zorgt voor veel soorten vogels, maar ook egels, eekhoorns en insecten.”

“Voor kinderen hebben we een animatie-uitleensysteem”, vervolgt Miranda. “Kinderen kunnen toffe items lenen, zoals een vogelspotkaart. De zakelijke markt kunnen we nu goed bedienen; we bieden dezelfde bedden- en ontbijtservice als een hotel en bevinden ons op loopafstand van het centrum van Nunspeet. Onze nieuwe website: www.bosparkdevossenberg.nl”.

José Oosthoek

advertentie