Optreden Wulf tijdens Music By Knight in 2023
Optreden Wulf tijdens Music By Knight in 2023 Rechten foto: St. Music by Knight

MUSIC by Knight organiseert 2e openluchtfestival op kasteel Doornenburg

vrijdag 31 mei 2024 18:00 tot zaterdag 1 juni 0:00

Zaterdag 1 juni 2024 wordt op het binnenplein van kasteel Doornenburg het 2e MUSIC by Knight muziekfestival georganiseerd. Het festival heeft een verrassing: het begint al op vrijdag 31 mei!

Opnieuw organiseert Stichting MUSIC by Knight een muziekfestijn waarbij beleving centraal staat, met de magische burcht op de achtergrond.

Het festival duurt dit keer twee dagen: vrijdag 31 mei opent het festival met COVER by Knight. Meer dan 30 ervaren muzikanten, zangers en zangeressen uit héél Nederland worstelen zich in steeds wisselende samenstellingen door 60 jaar pophistorie om hun talent en creativiteit te laten zien én horen. Alides Hidding (Time Bandits) is één van hen!

Zaterdag 1 juni is het tijd voor het hoofdprogramma MUSIC by Knight en de line-up is ook dit jaar niet mis: soulvolle zang met hiphop en indie invloeden van the COOL QUEST (huisband van NOS Studio Peking, Winterspelen 2022) staat recht naast de energieke indie-pop van de uiterst populaire BLANKS, bekend van Beste Zangers 2022 en de hit ‘Better Now”.

Ook singer-songwriter TIM AKKERMAN en zijn band the IVY LEAGUE zongen eerder bij Beste Zangers en staan garant voor stevige rock en ballads. Tim, voormalig frontman van DI-RECT, reisde in 2022 met zijn band nog alle theaters van Nederland af en deed vorig jaar inspiratie op in Nashville en Zuid-Afrika. Hebben we een primeur en horen we nieuw werk tussen de statige muren van kasteel Doornenburg? Kom zelf luisteren en beleef het mee!

De vierde artiest die deelneemt aan MUSIC by Knight is de vijfkoppige Americana/ alt-countryband Sunken Lands. Stampende country-rock uit het Noorden van Nederland, gespeeld door doorgewinterde muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij bands en artiesten als Mooi Wark, Bertolf, Taneytown en Hannah Mae.

Net als tijdens de eerste editie in 2023 zullen ook dit keer je zintuigen geprikkeld worden door onder meer de FUNK TRUNK: dé vinyl dj-bus die tijdens pauzes jouw verzoekplaten draait van vinyl. Een uitgebreide Food & Drink corner staat klaar voor de inwendige mens.

De klap op de vuurpijl is de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij akoestische optredens van de optredende artiesten in de hoofdburcht van kasteel Doornenburg!  Beleef de sfeer en de muziek in de intieme, 13e -eeuwse gewelfde kelder of in de statige ridderzaal!

De online kaartverkoop voor dit gevarieerde openluchtfestival op een unieke locatie is gestart via https://musicbyknight.nl/ticketshop/  Meer info is te vinden op https://musicbyknight.nl/