Darwin Café 2024 - Beagle versus Darwin-200

maandag 12 februari 2024 20:00 tot 22:00

De jaarlijkse Darwindag wordt maandag 12 februari van 20.00 uur in Wageningen weer gevierd in het – inmiddels 8ste – Darwin Café in Café Rad van Wageningen met reisverhalen en vers gebrouwen evolutionair Darwinbier. Omdat momenteel het Nederlandse zeilschip de Oosterschelde de reis herhaald die oerbioloog Charles Darwin op 22 jarige leeftijd ondernam, staat de lezing in het teken van ‘Beagle versus Darwin-200’. Hierbij verhaalt de in Wageningen woonachtige bioloog Gert van Maanen – die vanaf mei zelf de etappe Galapagos-Paaseiland met de Oosterschelde meevaart – over de hoogte- en dieptepunten van de Beaglereis (1831-1836). Ook laat hij in vogelvlucht zien hoe de natuur er bijna 200 jaar later voorstaat op de etappeplaatsen. Twee jonge net-afgestudeerde biologen en Darwin Leaders - Merlijn Hulsenboom en Jessica Tax – delen de ervaringen die zij afgelopen jaar opdeden met het Darwin200-project in Kaapverdië en Rio de Janeiro

Locatie