Orgel Gereformeerde kerk Voorthuizen
Orgel Gereformeerde kerk Voorthuizen Evert van de Veen

Orgelconcert Rien Donkersloot in Voorthuizen

zaterdag 5 augustus 2023 19:30 tot 20:45

Rien Donkersloot Vries geeft orgelconcert in  Voorthuizen

Op zaterdag 5 augustus a.s. zal  Rien Donkersloot een orgelconcert geven in zomerserie in de  Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat 142  te Voorthuizen. De orgelcommissie van deze kerk organiseert deze concerten al 25 jaar sinds de ingebruikname van het orgel in 1998.

Het concert begint om 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 8,00, kinderen tot 15 jaar gratis. Graag gepast of contactloos betalen.

De verrichtingen van de organist zijn te volgen via de beamer in de kerk.

Rien Donkersloot 

Rien Donkersloot kreeg  eerste orgellessen  van Arie van den Berg uit Barendrecht. Vervolgens studeerde hij bij Arjen Leistra. Rien Donkersloot behaalde als amateur reeds 1e , 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In juni van 2006 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude, hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek Hij studeerde voor het diploma 2e fase bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. In juni 2008 sloot hij deze studie cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. In 2003 won hij de 3e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. In 2004 won hij het orgelconcours te Leiden voor conservatorium studenten in de categorie romantiek/20e/21e eeuw. In september van 2005 won hij de 1e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. Rien is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen vier cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen. 

Locatie