Orgel Gereformeerde kerk Voorthuizen
Orgel Gereformeerde kerk Voorthuizen Evert van de Veen

Orgelconcert Everhard Zwart in Voorthuizen

zaterdag 12 augustus 2023 19:30 tot 20:45

Organist Everhard Zwart speelt in Voorthuizen

Op zaterdag 12 augustus a.s. zal Everhard Zwart vijfde orgelconcert geven in zomerserie in de  Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat  te Voorthuizen. 

Het concert begint om 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 8,- (kinderen tot 15 jaar gratis) De verrichtingen van de organist zijn te volgen via de beamer in de kerk.

De orgelcommissie van deze kerk organiseert deze concerten al 25 jaar sinds de ingebruikname van het orgel in 1998.

Everhard is een zoon van Willem Hendrik Zwart en kleinzoon van Jan Zwart. Hij is een leerling van Feike Asma en studeerde in 1983 af aan het Rotterdams Conservatorium. Daarna volgde Zwart masterclasses bij Jean Guillou en Günther Kaunzinger. Sinds 1987 is hij hoofdorganist van de Nederlands Hervormde Nieuwe Westerkerk te Capelle aan den IJssel en organist van de Alledagkerk - de Engelse Kerk aan het Begijnhof te Amsterdam. In 1979 geeft Everhard Zwart zijn eerste orgelconcert. Sindsdien heeft hij een uitgebreide internationale concertpraktijk opgebouwd.

Everhard Zwart is dirigent van een aantal koren, waarmee hij eveneens concertreizen maakt. In 2019 is het zijn 40-jarig jubileum als concertorganist. Tijdens al deze jaren maakte hij diverse concertreizen door onder meer Californië. Als componist voltooide Everhard Zwart het Koraalboek van Willem Hendrik Zwart en diverse orgelnotaties uit het Archief van zijn leermeester Feike Asma. Everhard Zwart was de eerste organist in Nederland die een dvd uitgaf.

In 2008 werd Everhard Zwart Koninklijk onderscheiden en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2009 werd hij onderscheiden door de Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs met de medaille in zilver, vanwege zijn verdiensten voor de Franse muziekcultuur.

Locatie