Orgel Gereformeerde kerk Voorthuizen
Orgel Gereformeerde kerk Voorthuizen Evert van de Veen

Orgelconcert Minne Veldman in Voorthuizen

zaterdag 29 juli 2023 19:30 tot 20:45

Orgelconcert met Minne Veldman in  Voorthuizen

Op zaterdag 29  juli a.s. zal de bekende organist  Minne Veldman een concert geven in zomerserie in de  Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat  te Voorthuizen.

De verrichtingen van de organist zijn te volgen via de beamer in de kerk. De entreeprijs bedraagt € 8,00, kinderen tot 15 jaar gratis. Graag gepast of contactloos betalen.

Minne Veldman In 1990 kreeg hij voor het eerst orgelles. Zijn leermeesters waren achtereenvolgens Roelof Elsinga, Sietze de Jong en Harm Jansen. Aan het Conservatorium in Zwolle studeerde hij hoofdvak Orgel bij Harm Jansen, waar hij in 2001 slaagde voor zijn eindexamen. Op 14-jarige leeftijd begeleidde Veldman in Hasselt voor het eerst een kerkdienst en twee jaar later gaf hij in Zwolle zijn eerste orgelconcert. In 1997 en 1998 won hij het Flevolands Orgelconcours voor jongeren.

Sinds 1998 is hij organist van de vrijgemaakt-gereformeerde Rehobothkerk te Urk.

Sinds 1996 geeft Minne Veldman orgelconcerten. Tegenwoordig zijn dat er zo’n 50 per jaar, verspreid over het hele land en soms daarbuiten. Daarbij bespeelt hij met regelmaat de grote, toonaangevende orgels van Nederland, zoals in Kampen, Hasselt, Den Haag en Gorinchem. Daarnaast is hij een graag geziene gast in veel concertseries. In 2019 vierde hij zijn 25-jarig organistenjubileum. Buiten Nederland trad hij op in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Voor verdere informatie kunt u gaan naar  www.orgelconcertenvoorthuizen.nl

Locatie