Orgel Dorpskerk Beekbergen
Orgel Dorpskerk Beekbergen Evert van de Veen

Oranjeconcert op “Oranje-orgel”

zaterdag 6 mei 2023 20:00 tot 21:15

ORANJECONCERT OP   ”ORANJE-ORGEL” IN DORPSKERK BEEKBERGEN

Op zaterdag 6 mei a.s. zal Evert van de Veen een concert verzorgen op het Schilling orgel in de Dorpskerk te Beekbergen. 

Het oorspronkelijk éénklaviers orgel van de Dorpskerk in Beekbergen werd in 1780 gebouwd door J. Schilling en door koning Willem V geschonken aan de Dorpskerk van Apeldoorn (vandaar de bijnaam “ Oranje-orgel”). In 1820 werd het orgel overgeplaatst naar Beekbergen, en in 1828 door C.F.A. Naber uitgebreid met een tweede klavier en bovenwerk. 

Het concert in Beekbergen staat in het teken van Koningsdag en bevrijdingsdag. Er is dus sprake van een Oranje-concert op een “Oranje-orgel”.

Evert van de Veen (1963) Evert van de Veen ontving orgellessen van o.a. John Propitius in de Oude kerk te Barneveld die hem voorbereidde op een studie  aan het Conservatorium. Vervolgens studeerde Evert het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen aan het Utrechts conservatorium. 

Evert heeft een uitgebreide lespraktijk van orgel en pianoleerlingen. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk in zijn woonplaats Voorthuizen en aan de Hervormde kerk (PKN) te Putten en aan de Dorpskerk te Beekbergen. Het spelen van kerkdiensten, in het bijzonder de begeleiding van de samenzang, beschouwt hij als het mooiste aspect van zijn vak.

Als dirigent is hij werkzaam bij verschillende koren.

Er zijn CD’s van hem verschenen waarop hij orgels bespeelt in Nederland, maar ook in Duitsland, België en Frankrijk. Evert geeft jaarlijks vele orgelconcerten in Nederland Maar ook in het buitenland is hij geen onbekende. Zo gaf hij concerten in Duitsland, Hongarije, België en Australië.

  U wordt van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen.  Er is ook samenzang in het programma opgenomen.De entreeprijs bedraagt € 8,00. Er kan contant of met pinpas worden afgerekend. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.30 uur geopend.  

Locatie