Orgel Bethelkerk Lunteren
Orgel Bethelkerk Lunteren Foto: Van den heuvel orgelbouw

Orgelen samenzangavond met Evert van de Veen in Lunteren

zaterdag 27 mei 2023 20:00 tot 21:15

Orgel en samenzangavond met Evert van de Veen in Bethelkerk Lunteren.

- Koraalbewerkingen van John Propitius en Klaas Jan Mulder -

Op zaterdag 27 mei vindt in de Bethelkerk, Haverkamp 1 in Lunteren een orgel en samenzangavond plaats.  Evert van de Veen uit Voorthuizen zal het van den Heuvel orgel bespelen. Evert van de Veen zal het 46 stemmen tellende, prachtige, van den Heuvel orgel bespelen. Evert zal koraalbewerkingen ten gehore brengen van zijn oudleraar John Propitius en van Klaas Jan Mulder. Een aantal van deze Psalm, Gezang en liedbewerkingen worden  afgesloten met samenzang.  Van John Propitius speelt Evert o.a. bewerkingen over Psalm 42, 141 en 56 en de fantasie over Alle roem is uitgesloten. Van Klaas Jan Mulder speelt hij o.a. De fantasie over Ere zij aan God, de Vader en Heer ik hoor van rijke zegen. 

Evert van de Veen is organist in Voorthuizen, (Gereformeerde kerk) Putten (o.a. Oude kerk) en Beekbergen (Hervormde Dorpskerk) Ook is hij dirigent van koren in   Ederveen, Putten en Zwartebreok. Als concertorganist gaf hij ook in het buitenland concerten, o.a. in Australië.

Hij heeft een uitgebreide lespraktijk van orgel en pianoleerlingen. De entreeprijs voor het concert in Lunteren bedraagt € 5,00. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Er kan zowel contant als met pinpas worden afgerekend.

De avond concert begint om 20.00 uur. De kerkdeuren gaan vanaf 19.30 uur open.

Locatie